Wednesday, March 9, 2011

Oled sa väärt oma väärtust?

Tänane päev jätkub eilse päeva hiilguses. Olgugi, et ma sain eile öösel vaid 1,5 tundi magada, oli iga ärkvel oldud sekund seda väärt!
Täna käisime Preiliga jällegi vesiaeroobikas. Erandiks oli vaid see, et meiega liitusid ka Hollandlane ning minu Nikerdis. Sel ajal kui meie oma kehasid veelgi voolujoonelisemaks vormisime, lasid nemad hilist vastlaliugu mööda Aura keskuse veetorusid. Kõigil oli lõbus :)

Kas olete kunagi mõelnud väärikusest? Kas olete mõelnud selle peale, et ühed inimesed säilitavad oma väärikuse igas situatsioonis, kui teised langetavad igasugused eetilised piirid? Mina mõtlesin selle peale täna.
Väärikas inimene ei luba endale kõike. Ta teeb seda, mis on õige, mitte seda, mis on talle endale kasulik.Väärikus on inimesi eristav tunnus. On neid, kes seda pole ja on teisi, kes on väärikad. Väärikust ei saa endale omistada, see on inimesele sünniga kaasa antud. See on seotud inimeses millegagi, mis jääb sõnade ja tegude taha. Miski, mis on rohkem põhjus kui tagajärg. Väärikas inimene ei käitu vääritult, nagu puhtas allikas ei voola sogane vesi.

Väärikus on midagi ihaldusväärset. Sellele vastanduvad matslikkus, labasus ning isegi perverssus. Väärikuse ära tundmiseks ja testimiseks on parim viis jälgida inimesi konflikti situatsioonis. Kõik väärikad omavad mingit sisemist telge, mille juurde jäämise nimel nad on valmis kas või kannatama, aga nad ei lähe vastuollu oma sisemise tõega. Ehk sobiks seda nimetada südametunnistuse järgi elamiseks.


(Allikas: Tõnu Lehtsaar: Väärikusest)


No comments:

Post a Comment